#ad
18+||6
This site contains commercial content
Annonsupplysning
USA

Bästa bettingsajter för friidrott och guide om hur man spelar

Ända sedan de olympiska spelens början har betting på friidrott varit ganska vanligt även om det är inofficiellt. Under de senaste 20 åren har tippare och bookmakers praktiskt taget ignorerat sporten. Lyckligtvis, efter den nyfunna Diamond Leagues stora framgång, har marknaderna för spel på friidrott tagit upp sporten igen.

Även om sporten nu är lika populär som alltid kan det vara ganska utmanande att hittalegitima friidrottsspelsajter som täcker många evenemang. Som tur är för dig har vi, på bestbettingsites.com, gjort vår research och förberett dig en guide som lär dig hur du satsar effektivt på friidrott och visar dig vägen till de bästa bookmakerna där ute.

A sprinter practises his starts during a training session.

Topp 4 friidrottsspelsajter

 • 🥇Sky Bet ✪ Vår bästa operatör ✪ Bästa friidrottsspelsajt
 • 🥈Betfair ✪ Bäst för nya spelare ✪ Bästa friidrottsbonus
 • 🥉bwin ✪ Bra för mobilen ✪ Top Betting Site App
 • Grosvenor ✪ Lätt att använda ✪ Snabbaste uttag

Under de senaste två decennierna har bookmakers varit ganska framgångsrika när det gäller att täcka ett brett utbud av vadslagningsmarknader. Tyvärr avviker bookies ofta från att tillhandahålla odds för friidrottsevenemang. Men i den här guiden hittar du inte bara många tips för att förbättra din vadslagningsstrategi, utan du kommer också att lära dig vilka som ärde bästa bettingsajterna för friidrott:

Bästa friidrottsspelsajter efter kategori:
🏆 Bästa friidrottssatsningssajt Sky Bet
👮 Mest säkra friidrottsboken Grosvenor|| |319
▶️ Best Athletics Livestreams bwin
📈 Marknadsurval för bästa friidrott Betfair
💰 Bästa EM-odds| ||333 Betfair
🔎 Bästa live-simspelsajt Sky Bet
🎁 Top Athletics Betting Bonus Betfair
📱 Best Athletics Betting App bwin
🔝 Top Track & Field Bookmaker Sky Bet
🆕 New Athletics Bookie Grosvenor

Längre fram i vår artikel, du Här hittar du en översikt över de mest populära bettingevenemangen på friidrott och våra experters rekommendationer för att få ut det mesta av dem. Vi har också förberett dig en tabell med odds som kan vara extremt användbara när du gör vad. I slutet av den här guiden bör du kunna skapa enskottsäker friidrottssatsningsstrategi. Låt oss dyka in!

Satsningsodds och utbetalning på friidrott

Om du någonsin har varit på en bookmaker-poäng tidigare, har du förmodligen märkt hur besatta spelarna är av odds. Men vad är så viktigt med dem? Uppriktigt sagt är oddsenden mest kritiska faktorn för att fastställa potentiella vinster – ju mer osannolikt resultatet av ett visst sportevenemang är, desto mer framträdande och saftigare är den möjliga vinsten.

Det är värt att veta att, beroende på sport, olikaevenemang också har olika oddsnivåer. Till exempel har OS normalt mycket högre odds än andra friidrottsevenemang. Kanske kan tabellen nedan hjälpa dig att få en bättre förståelse för händelser och oddsnivåer.

Genomsnittliga odds för de bästa friidrottssatsningsevenemangen
Sidspelsajt för friidrott Mo Farah OS 2021 Långhopp – Damer Herrar 100m Tokyo 2021 Medal Specials
96,52% N/A N/A N/A
N/A 75,06% N/A N/A
N/A N/A 81, 78 % N/A
N/A N/A N/A 75,00%

I enlighet med en tumregel, när du surfar på bettingsidor för friidrott vill du leta efter evenemang och vadslagningsmarknader somhar högre oddsnivåer. På så sätt har du mycket större chanser att komma ut som vinnare i slutet av dagen. Det skulle dock vara bäst för dig om vi sätter allt i perspektiv.

Säg att du tittar på de olympiska spelens 100 m sprint för herrar, och du har både Usain Bolt och Tyson Gay. Kanske skulle oddsen vara mot den senare, eftersom han skulle vara underdog. Men om Tyson Gay lyckas gå ut som en vinnare, skullevinsterna vara mycket större än om Usain Bolt hade vunnit.

Satsning på friidrott: tävlingar och evenemang

I likhet med andra populära sporter har friidrott ocksåstora och mindre ligor och tävlingar . Skillnaden mellan dem, förutom deras popularitet och täckning, är ofta variationen av discipliner. Mindre friidrottsevenemang har inte alltid diskus- och hammarkasttävlingar, men de har ofta sprint. Vår bästa rekommendation är att bygga dinsportsatsningsstrategi för grenar som du helt förstår.

Självklart finns det gott om tävlingar där du kan satsa på mer än en disciplin. Ta OS, till exempel – du kansatsa på både 100m och 200m marknader samtidigt, eller så kan du till och med krydda allt med jump bets. Du kommer att se de mest populära tävlingarna som ofta täcks av idrottsspelsajter i tabellen nedan.

De viktigaste friidrottstävlingarna du kan satsa på
Tävlingens namn Tävlingslogotypen Sedan Säsong| ||499
2021 Olympics 1896 Sommar
VM i friidrott 1983 Sommar
Diamond League 2010 Spring
World Athletics Indoor Tour 2016 Vinter

Det uppmuntras ofta att ägna sig åt friidrottsvadslagning endast under de stora tävlingarna. I vårguide om vadslagning på OS har vi listat olika metoder och tillvägagångssätt som kan öka dina chanser att vinna. Du bör dock veta att stora evenemang kan vara ganska begränsande eftersom de inte bara äger rum några gånger om året, utan ävenvinnaren kan vara ganska uppenbar.

Å andra sidan ökar för närvarande mindre ligor och tävlingar i popularitet. Spelare verkar älskaoväntade sådana händelser. Dessutom är oddsen mycket mer flexibla, och betydande vinster är inte långt emellan. Ändå är vadslagning på mindre friidrottsligor ofta bara en chansning helt enkelt för att det är svårt att göra välgrundade gissningar.

De friidrottsevenemang du kan spela på

När man pratar om friidrott, tänker många människor att det handlar om friidrott. Det finns dock mycket mer i sporten änsprint, hopp, häcklöpning och distanslöpning. Även om det är sant att dessa grenar är de mest populära och spännande bland spelarna, finns det ytterligare några som ofta inte når marknaderna för vadhållning på friidrott.

Väglöpning, terränglöpning och lopp. promenader är de tre ytterligare händelser som spelarna ofta tycks ignorera. Men vid många tillfällen kan de vara otroligt värda vad gäller friidrott. I tabellen nedan ser du dock demest populära friidrottsevenemangen och grenarna.

Även om det är sant att de flesta spelarna definitivt skulle avvika från att satsa på 20-kilometers loppvandringstävlingar, betyder det inte att du ska ignorera dem. Men, som vi redan har nämnt, är 100- och 200-meterssprintarna detvå mest efterlängtade friidrottssatsningsevenemang för hängivna tippare under större mästerskap.

Discus and hammer throwing can be quite entertaining for viewers, but that’s not the case for bettors. Such athletics variations are deemed relatively risky in terms of betting as they’re often very unpredictable. On the other hand, the long jump can be guessed a tad bit easier than the aforementioned sports. Sometimes, all you need to do is a little research on the sportspeople and deras prestationer över tid.

Atletikmarknader

Say you’ve chosen an athletics online betting site and you are ready to dive into the action. In that case, it’s high time you learned about insatserna du kan göra. Friidrott har, i likhet med andra sporter, en hel del spelmarknader. Det är dock värt att notera att vissa satsningsalternativ inte stöds på vissa plattformar.

Ändå ärhögst rankade onlinesportbokmakarna fantastiska i villkor för variation när det kommer till spelalternativ. När du väl har valt den disciplin du förstår finns det några typer av satsningar du kan göra, och det är värt att ta reda på vilken som är bäst i det aktuella scenariot. För att göra det enklare för dig har vi skapat ett bord dedikerat till demest populära idrottsmarknaderna.

att vinna evenemanget

Winning Event MarketDetta är en av de vanligaste marknaderna för betting på friidrott online. Du satsar praktiskt taget på att en idrottare vinner hela tävlingen, inte bara en medalj. Men att lägga en satsning innan den givna idrottaren har kvalificerat sig till finalen kan ge mycket bättre oddsnivåer.

Att kvalificera sig

Main-Event Qualifier BetFöre varje stor tävling finns det kvalificeringsomgångar där idrottare ställs i vissa grupper. I det här fallet satsar du i princip på de idrottare du tror skulle gå segrande ur kvalomgångarna. Ibland, när grupperna är packade med starka idrottare, kan oddsen för onlinespel vara fascinerande.

Att vinna en medalj

Winning Medal MarketAtt vinna en medalj är en mycket vanlig marknad för vadslagning på friidrott, och det är ganska självförklarande. Även om det är sant att du i princip satsar på att en idrottare ska vinna vilken typ av medalj som helst, är det värt att veta att du också kan satsa på ett specifikt land för att få en sådan utmärkelse.

Att sätta ett världsrekord|| |656

World Record BetAlthough world records aren’t a sight you see quite often, if you happen to guess such an outcome, it’s safe to say that you can bring big bags home. However, guessing that there would be a world record is definitely tough, and it requires a lot of research and luck.

Athletics Live Betting

Det är ett känt faktum att iGaming-industrin har varit ganska innovativ när det gäller vadslagningsmarknader med de tekniska framstegen under det senaste decenniet. Spelsajter för friidrott har varit mycket framgångsrika när det gäller att underhålla sina hängivna spelarna med nya marknader och alternativ. Nuförtiden är en av de mest märkliga funktionerna som bookies erbjuder alternativet in-play,även känd som livebetting.

Livespel på friidrott låter dig att göra satsningar i realtid under pågående lopp. Säg att det är ett 10 000-meterslopp och du är inte helt säker på vem som kommer att vinna. I så fall kan du använda livebetting-alternativet på vissa plattformar och se hur evenemanget går innan du gör en satsning. Men om en spelare har en klar fördel bör du veta attoddsen kommer drastiskt att sjunka för honom.

Hur ser vadslagning i spelet ut på de bästa friidrottsspelen?
 • SkyBet Athletics Live BettingBra oddsnivåer för vadslagning i spel
 • BetFair Athletics Live BettingMångfald av livespelmarknader för friidrott
 • Bwin Athletics Live BettingFörenklad och optimerad användarvänlig upplevelse|| |687
 • Grosvenor Athletics Live BettingTop-Rated Operator Among Bettors

Även om inte många bookmakers tillåter livespel på friidrott, är det några av || |702best live betting sites strävar alltid efter att förbättra upplevelsen för sina användare. Under 2021, gör vissa bookmakers den extra milen och förser sina dedikerade spelarna medgratis livestreamingalternativ, vilket gör vadslagning i spelet mycket mer spännande.

Du bör veta att livebetting inte är tillgängligt för alla discipliner. Till exempel, 100m och 200m slutar vanligtvis inom några sekunder – oddsen måste ändras i millisekunder. Å andra sidan är maraton och längre loppperfekta för vadslagning i spel. Men att lägga vad innan evenemanget har börjat kan vanligtvis ge dig bättre odds.

Satsningssajter för friidrott – bonusar och kampanjer

Bokatmakare arbetar kontinuerligt med att göra vadslagning på friidrott mer spännande. Ett av de bästa tillvägagångssätten de har kommit med ärgenom bonusar och kampanjer. Nuförtiden kommer några av de mest sedda erbjudandena inslagna som en välkomstbonus. Sådana kampanjer består vanligtvis av antingen gratisspel eller en insättningsmatch.

Välkomsterbjudanden ger dig inte bara mer pengar att arbeta med, utan de kan också göra dig mer självsäker när du gör mer riskfyllda satsningar. Sådana bonusar hämtas vanligtvis genom att skapa ett konto ochgöra din första insättning. Att hitta anständiga kampanjer kan vara tidskrävande, men i tabellen nedan ser du det bästa erbjudandet vi hittade under vår forskning.

Athlete Running on the Track
 • Säker och ansedd bookmaker
 • Generös välkomstbonus
 • Brett utbud på spelmarknaden
eCOGRAIBASLicensierad av:

Dessutom, ibland ger operatörer spelarna mer än bara välkomstbonusar. Några av debästa bettingerbjudandena består ofta avveckovis cashback, oddshöjningar, gratisspel och bonusar för specifika sporter. Tyvärr är särskilda kampanjer vanligtvis riktade till mer populära sporter som fotboll.

Det är sant att bonusar definitivt kan hjälpa dig att vinna mer, men deras omsättningskrav måste tas med i beräkningen. Du förstår, för att dra tillbaka din kampanj måste duuppfylla specifika genomspelningskrav. För att spara framtida huvudvärk rekommenderar vi att du läser bonusarnas villkor innan du gör anspråk på dem.

Hur man satsar på friidrott

Förutsatt att du har fått i dig all information hittills, det är dags för dig att lära dig hur du satsar på friidrott. Men innan du dyker in i det stora havet av friidrottsspelsajter, bör du veta några saker. Som tur är för dig är vi, på bestbettingsites.com, mer än redo attdela våra tips och erfarenheter med dig.

Innan vi kommer till faktiska tips om vadslagning på friidrott, bör vi bygga en grund.De två viktigaste reglerna inom sportvadslagning försöker alltid göra välgrundade gissningar och aldrig satsa vad du inte har råd att förlora. Debästa nya bettingsidorna är också ett bra ställe att börja. Med det ur vägen är det dags för våra bästa tips för vadslagning på friidrott:

Det finns mycket mer du kommer att lära dig när du börjar satsa, men det vi nämnde ovan borde vara den perfekta översikten för din framtida spelstrategi för friidrott. Med lite research om idrottarnas tidigare prestationer, vädret på tävlingsdagen och oddsnivåerna på olika spelplattformar borde du kunnaöka dina chanser att vinna!

Fakta, historia och statistik friidrott

De olympiska spelen uppstod i antikens Grekland för så många som tre årtusenden sedan. Sedan dess har friidrott varit en av de mest häpnadsväckande uppvisningarna av mänsklig kroppsbyggnad och förmåga. Nuförtiden tävlar idrottare i mästerskap som ses av miljontals människor runt om i världen. Här är några av demest klimaktiska ögonblicken i friidrottens historia:

Usain Bolts två världsrekord 2009

Usain Bolt's World Record2008, Usain Bolt överraskade världen och slog det olympiska rekordet på 200 meter med sin löpning på 19,30 sekunder. Fram till dess var det inte många som trodde på honom. Men bara ett år senare slog idrottaren världsrekord på både 100m (9,58 sekunder) och 200m (19,19 sekunder). Med sina obesegrade rekord anses Usain Bolt vara den snabbaste man som någonsin har levt.

Derek Redmond's Run for Glory

The Run for GloryDen brittiske löparen Derek Redmond som specialiserat sig på 400 meter tävlade i Barcelona sommar-OS 1992. På den tiden ansågs han vara en favorit på medaljepallen. Under semifinalen, under löpningen, slet idrottaren sönder sin hälsena. Trots sin intensiva smärta och plåga försökte Derek Redmond och haltade sakta mot mållinjen. Det som gjorde ögonblicket så minnesvärt var att Dereks pappa gick för att hjälpa honom nå mållinjen.

Michael Phelps – The Flying Fish

Michael Phelps, The Flying FishAnses som en av de bästa simmare som någonsin har tävlat i OS har Michael Phelps blivit en inspiration för många unga idrottare. 2001 satte han världsrekord på 200 m fjärilsim (1:54,58). Men vid de olympiska spelen i Peking 2008 lyckades idrottaren göra något som ingen någonsin har gjort förut – han vann åtta guldmedaljer. Till denna dag är hans rekord av vunna medaljer obesegrade.

Friidrott har varit en av de sporter som har tagits upp i historieböckerna många gånger. Även om vissa grenar inte är riktigt populära bland spelarna, fortsättersportspelsajter att blomstra. Sporten har bestått tidens tand, och den har bevisat att den inte kommer någonstans snart.

Slutsats om friidrottsspel online

spelsajter för friidrott blir bättre och bättre – nytt funktioner, funktioner och evenemangsbonusar läggs till varannan vecka. I likhet medbästa hasardspelsajterna, erbjuder sportbokplattformar extraordinära bonusar och kampanjer. Sammantaget har det inte funnits en tid då satsningar varmer tillgängligt och enkelt än nu. Det finns dock inte många bookmakers som täcker friidrottsevenemang.

Även om vadslagning på friidrott online inte är det mest populära alternativet bland spelarna nuförtiden, tror vi att skönhet ligger i betraktarens öga. Det betyder att om du gillar och förstår specifika discipliner kan du fortsätta och börja satsa på dem. Som ni vet ger vi våra läsare endastde bästa och säkraste operatörerna där ute.

FAQ

Med vår artikel om idrottsspelsajter närmar sig sitt slut, vi tror att det är dags att vi presenterar dig med ett sista avsnitt dedikerat till devanligaste frågorna om ämnet. Vår erfarenhet och expertis på området gjorde det möjligt för oss att belysa frågor som ofta ställs av spelarna på internet. I de följande styckena hoppas vi att du hittar svar på alla obesvarade frågor!

⭐ Vilka är de bästa idrottsspelsajterna?

Även om svaret på denna fråga kan vara ganska komplicerat, finns det är flera saker som allabästa friidrotts bookies har gemensamt. De bästa spelplattformarna har vanligtvis ett brett utbud avspelmarknader, generösa bonusar, innovativa funktioner och ett användarvänligt gränssnitt.

🔒 Är spel på friidrott tillåtet?

Det är inte bara tillåtet att spela på friidrott, utan det är ocksåhelt säkert och säkert, förutsatt att du använder våra tips och bookmakerrekommendationer. På de plattformar vi har listat kan du hitta massor avfriidrottsevenemang att satsa på - vissa webbplatser erbjuder till och med spelarna livebettingalternativ.

🤑 Vilka är de genomsnittliga oddsnivåerna för friidrott?

För att bestämma de genomsnittliga oddsnivåerna för friidrott måste duta några saker i beräkningen – bookmakern som tillhandahåller oddsen, sportevenemanget och populariteten för den disciplin du är intresserad av. Till exempel, genomsnittet oddsnivåerna för Mo Farah 2021 år 2021 uppgår till 96,52% hos SkyBet.

🤔 Finns det en strategi jag kan följa för att satsa på friidrott?

Ja, för att öka dina chanser att vinna behöver du enidrottssatsning strategi. Vi delarvåra bästa tips och rekommendationer på vår sida som kan hjälpa dig att spara mycket pengar och framtida huvudvärk. Vårt primära råd är alltid att undersöka de idrottare du satsar på och deras konkurrenter.