Dominikanska republiken
#ad
18+||6
This site contains commercial content
Annonsupplysning
Denna oberoende jämförelsewebbplats hjälper konsumenter att välja de bästa tillgängliga spelprodukterna som matchar deras behov. Vi erbjuder högkvalitativa reklamtjänster genom att endast visa etablerade varumärken från licensierade operatörer i våra recensioner. Vi får provision för att annonsera de varumärken som anges på denna sida. Detta kan påverka varumärkesrankningen. Observera att även om vi strävar efter att förse dig med uppdaterad information, jämför vi inte alla operatörer på marknaden.

Vår omfattande ordlista för sportvadslagning

Världen för sportvadslagning är mångfacetterad och tar in hundratals olika termer inom många olika sporter. Detta är något som ständigt förändras i takt med att vadslagning utvecklas och blir mer sofistikerad. Som ett resultat inser vi att villkor för sportvadslagning kan vara något ganska komplicerat att ta reda på – speciellt som det finns så många! För att hjälpa dig förstå allt du behöver veta om träningen har vi sammanställt denna exklusiva ordlista för sportspel.

Från Ante Post-spel till att placera en Yankee, vi har absolut allt som täcks här. Se detta som en bred men ändå ganska omfattande guide. Om du letar efter mer specifika guider när det kommer till sport, vänligen kolla in vårguide för speltyper på fotboll,guide för golfspeltyper|| |269 and insatstyper för hästkapplöpning. Om du redan vet vad du letar efter, använd vår navigeringsguide nedan för att komma dit snabbare!

spelordlista A till Ö – Onlinespelsvillkor förklaras
Laster

A

Ante Post

För att lära dig mer om ||282antepost betting, gå vidare till vår ordlista för hästkapplöpningar nu.

Arbitrage

Vanligtvis involverar stora summor pengar, arbitragespel är när du kan uppnå vinst genom vadslagning oavsett resultatet. Händer det i en situation där alla möjliga utfall i en händelse uppgår till mindre än 100 %, garanterar det inkomst för de smartaste spelarna. Detta kräver mycket skicklighet och flera spelkonton. Var varnade, om en bookmaker fortsätter med detta kommer de förmodligen att blockera dig.

B

Banker

hela översikten av bankinsatser på vår ordlista för hästkapplöpningar.

Three images showing a banker enjoying his lavish wealth, brandishing notes around

Skägg

Precis som ett skägg kan dölja någons sanna identitet, hänvisar ett skägg till någon som använder någon annat för att lägga vad för deras räkning. De kan antingen göra detta eftersom de är förbjudna från vadslagning, en sportman som spelar på sig själva, försöker komma runt en vadslagningsgräns eller inte vill att deras älskade ska ta reda på det! I många fall anses detta vara oetiskt.

Satsning

En satsning, om du inte redan vet, är brödet för all sportvadslagning. I grund och botten satsar du dina pengar mot någon annans för att försöka uppnå lite vinst. De ger dig odds för varje utfall för ett evenemang och du kan ta det. Du får då avkastning på din insats om den går igenom, eller så förlorar du dina pengar om den misslyckas.

Exempel:”Manchester United spelar mot Chelsea. Bookmakern erbjuder odds på 5/2 för Manchester United att vinna, 2/1 för oavgjort och 1/1 för Chelsea att vinna. Som ett resultat, om du satsar tio pund kan du vinna £25 för en Manchester United-vinst, £20 för oavgjort och £10 för en Chelsea-vinst."

Betting Exchange

En spelbörs, populariserad avBetfair är en plats där du kan satsa mot resultatet av en annan spelare. Utbytet fungerar sedan som en mäklare mellan de två spelarna, och den som vinner får båda insatserna. Utbytet tjänar sina pengar från en provision från varje gjord insats.

Bookmaker

Som modern vadslagning förstås – att inte lägga löner med dina kompisar om vem som kan springa snabbast – det är beroende av på bookmakers för att kunna arbeta. Med ett stort kapital och fantastisk programvara kan du använda bookmakers för att tjäna på sportvadslagning. Detta kan göras både online och offline. Om du vill veta mer, besök vårhuvudsida nu.

C

Utbetalning

Kontanter out är en fantastisk funktion som har ökat i samband med uppkomsten av livebetting. Vad det gör är att när ditt lag ligger före men du inte känner att du kommer att vinna, ger dig möjligheten att ta del av dina potentiella vinster. Omvänt kan det också hjälpa dig att minimera dina förluster.

An infographic depicting whether or not you should cash out near the end of a football game

Krita

Lär dig mer om krita exklusivt i vår unika ordlista för hästkapplöpningar.

D

Dubbel

Dubbelsatsning är när du satsar på två utfall. För att göra vinst måste båda resultaten bli verklighet. Detta jämförs med en singel, som är en satsning, en trippel, som är tre satsningar, och en fyrfaldig, som är fyra satsningar. Det anses vara ett bra sätt att kombinera två bankinsatser för att öka vinsten.

Oddsnivåer Första insats Andra insats Kombinerad Odds
2/1 3/1 11/1
Potentiell avkastning från £5 insats £15 £20 £60

Dubbelchans

Dubbelchans är en stor sak om du inte vet riktigt hur ett resultat kommer att gå. I fotboll innebär det att backa antingen lag 1 eller lag 2 för att vinna eller oavgjort, eller mot oavgjort överhuvudtaget. Om du däremot satsar på favoriten kan detta innebära extremt låga odds.

A padlock with a times two symbol next to it on top of the different double result betting options

Dubbelt resultat

Ett dubbelt resultat är vad som händer när du satsar på både halvtidsresultatet och hela -tidsresultat. Återigen, det mesta hänvisar till fotboll, det hjälper dig att höja dina odds genom att satsa på ett dramatiskt spel.

Nerländska

Nerländska är en situation där du backar upp ett gynnsamt resultat genom att dela det med det näst mest gynnsamma resultatet. Det används mest i hästkapplöpningar för att säkerhetskopiera en satsning för att säkerställa en vinst. Var dock varnad, detta kan vara ett långsamt sätt att göra långsiktiga vinster.

Exempel:”Första steget är att ta reda på hur mycket du vill satsa. Säg till exempel att du bestämmer dig för att satsa £100. Ta sedan reda på din första insats – vanligtvis en häst som har en vinsthistoria, säg till oddset 3/1. Då kan du backa ytterligare en häst till oddset 5/1. Nederländska satsningen genom att sätta £75 (potentiell vinst £225) på insats ett och £25 på insats två (potentiell vinst £125). På så sätt kommer du att vinna £200 om satsning 1 vinner, och £25 om satsning 2 vinner. Tanken är att den andra satsningen täcker din första!”

A visual depiction of the betting concept known as dutching

E

Edge

I grunden är att ha en kant samma sak som att ha en fördel. Det kan syfta på att spelaren vet mer än bookmakern, bookmakern har oddsen fixerade till sin fördel (känd som house edge) eller att ett lag ser tydligare ut att vinna än det andra. Att hitta ett försprång är en stor del av att komma framåt i dina satsningar.

Exponering

Exponering är känd som summan pengar en spelar eller bookmaker kan förlora på ett evenemang. Bookmakers försöker begränsa detta genom att begränsa sina insatser och justera oddsnivåerna. Bokhandlaren gör detta genom att köpa fler poäng – även om det också kan innebära att de spenderar mer och kan förlora mer!

F

Favorit

Lär kännaallt om favoriten via vår fantastiska ordlista för hästkapplöpningar.

Form

Används vanligtvis när det gäller hästkapplöpningar, form hänvisar till hur bra urvalet har presterat. Senaste formen är med hänvisning till de senaste händelserna, tidigare form kan vara över en lång tid, och framtida form kan vara en spekulation om hur de kommer att göra i framtiden.

G

GamCare

GamCare är en organisation som startades av den brittiska regeringen 1997 för att hjälpa människor med spelberoende. Det fungerar inom förebyggande och behandling och är kopplat till alla brittiska ackrediterade kasinon och bookmakers runt om. Om du tror att du kan vara spelberoende vänligen ta dig tid att besökaGamCares webbplats.

Goliath

Få hela förståelsen avvad en goliat är på vår ordlista för hästkapplöpningar. Vi har också skapat en tabell som förklarar det nedan.

Utval Oddsnivå Nej. av insatser Insatstyp
Vinnare 1/1 28 Dubbel
Vinnare 2/1 56 Diskant
Vinnare 3/1|| |467 70 Fyrfaldig
Vinnare 4/1 56 Fem -Fold
Vinnare 5/1 28 Sexfaldigt
Vinnare 6/1 8 Sjufaldigt
Vinnare 7/1 1 Åttafaldigt

H

Säkring

Säkring av dina insatser är ett bra sätt att minimera risken, eller i vissa fall säkra en vinst. Vad det betyder är att placera en serie olika satsningar på olika utfall för att garantera en vinst. Detta är särskilt populärt under in-play vadslagning på grund av hur oddsen förändras över tiden.

Exempel:”Säg att du satsar £5 för att Leicester ska vinna ligan på 5000- 1, som de gjorde redan 2016. Alldeles nära slutet av säsongen kan du säkra din initiala insats på £5 genom att backa ett annat lag, säg Tottenham, till oddset 3/1. En satsning på 5 000 £ på Tottenham skulle ge dig 15 000 £ och lätt ta igen förlusterna på den ursprungliga Leicester-insatsen. Kom dock ihåg att det skulle äta £5 000 av dina initiala vinster!”

Heinz

Om du villlära dig om Heinz betting, kolla in vår ordlista för hästkapplöpningar nu!

I

IBAS

IBAS är en akronym för Independent Betting Adjudication Service, en oberoende revision tjänst som du kan hänvisa till om du har någon vadslagningstvist. Även om de flesta tvister oftast kan lösas mellan dig och bookmakern, är de användbara personer att hänvisa till om du når ett dödläge. Besök dem nu på IBAS-webbplatsen!

L

Lay

Att lägga din insats är att satsa mot någon annan som vinner. Detta kan göras på en spelbörs och låter dig därför agera som mäklare. Det betyder att du minskar oddsen för bookmakern. Gå tillBetfair för att delta i det nu.

Förlänga

När oddsen förlängs antas sannolikheten att det händer vara mindre möjligt. Detta kan innebära en högre avkastning på ett spel. Motsatsen till detta är när oddsen förkortas och den potentiella avkastningen blir mindre.

Longshot

En longshot är någon eller något som ingen riktigt tror kommer att lyckas, och som vanligtvis har extremt höga odds . Exempel skulle vara att Donald Trump vann presidentposten efter sitt första tillkännagivande om att kandidera (25-1), Grekland att vinna EM 2004 (150/1) och Wings Of Eagles att vinna Epsom Derby 2017 (40-1).

M

Matchbetting

Matchbetting är ett system där du garanterar inkomst från bookmakers gratisbonusar. Endast tillgängligt första gången du får ett gratisspel när du registrerar dig hos en bookmaker, är det ett utmärkt sätt att tjäna stora summor pengar. Läs nedan för det främsta exemplet på hur det fungerar.

Exempel:“Först och främst behöver du registrera dig hos en bookmaker. Vi rekommenderarCoral, där en satsning på 5 £ krävs för att få bonusen på 20 £. Leta sedan efter en marknad där båda resultaten av evenemanget matchas jämnt. Det är bättre att se detta med decimaler för att få en uppfattning om hur det fungerar. Låt oss säga att West Ham ska slå eller oavgjort mot Stoke till oddset 2,80 medan Stokes vinstodds är 3. Du kan satsa £5 på West Ham för att vinna eller oavgjort mot Stoke med potentiell avkastning på £14 hos Coral. Du sedan liknande odds för Stoke att vinna (i detta fall 3) hos Betfair och satsa £5 på det för en potentiell avkastning på £15 hos Betfair. I det här fallet kan du få samma summa pengar eller förlora 1 £. Men vad detta ger dig £20 i gratisspel hos Coral, varvid du sedan kan göra samma sak igen, varvid alla pengar som matchas betalas ut tack vare de överblivna pengarna på ditt konto från det matchade spelet.”| ||

A step by step guide to match betting

Multipel

Multipel är helt enkelt ett annat ord för när du satsar på mer än ett resultat som kombineras till en större satsning. Detta inkluderar allt från en dubbel (två satsningar) till en goliat (247).

N

Tupplur

Lär digvilken tupplur betyder i vår ordlista för hästkapplöpningar!

Icke-löpare

Få en bättre förståelse föricke-löpare i vår ordlista för hästkapplöpningar!

O

Odds

Odds är ett numeriskt uttryck som används för att uttrycka den utbetalning du skulle få från en första insats. Till exempel skulle 3/1-odds innebära att en satsning på £5 satsas tre gånger av bookmakern vilket resulterar i en total vinst på £15. Det kan också uttryckas i decimal, där din avkastning är din insats gånger oddstalet, och amerikanska odds, där oddsen är relativa till ett bastal på 100 enheter.

odds på

We have definierade odds för dig över på vår hästkapplöpningsordlista!

P

Parley

Check out vår definition av parley i vår ordlista för hästkapplöpningar. Du kan också ta en titt på exemplet nedan.

Exempel:”Du satsar på vinnaren på fem hästkapplöpningsmatcher alla till oddset 5/1. Om det går igenom kan du vinna £77 750. Det är det som gör det så lockande. Om en häst inte springer är det benet ogiltigt, därför tar du bara dina fyra första val och vinner dig £12 590. Eftersom oddsen kombineras är sannolikheten att detta faktiskt händer extremt liten! ”

Patent

Läs denperfekta definitionen av en patentsatsning i vår ordlista.

Resultat Odds Nivå Typ av insatsval Antal spel
Vinnare 2/1 Singel 1,2,3 3
Vinnare 3 /1 Dubbel 12,23,13 3
Vinnare 4/1|| |662 Triple 123 1

Permutationer eller Perms

Vi har en fullständig genomgång avpermutationer eller perms i vår unika hästkapplöpningsordlista.

Pris

Pris hänvisar till hur mycket en viss insats är värd. Det används vanligtvis med hänvisning till vadslagning på hästkapplöpningar, där det är känt som ett startpris – det pris som en häst är precis innan den tävlar istället för timmar och dagar före evenemanget.

Punter

En tippare är någon som satsar på en händelse i hopp om att få en avkastning. Om du läser den här guiden är du förmodligen en tippare. Det är annars känt som en satsare.

A punter counting his money as a keeper saves a shot

R

Round Robin

En round robin är en satsning med tre val som består av 10 satsningar. Dessa är tre dubblar, en diskantsatsning och sex satsningar som består av tre enkelinsatser upp och ner om par. Ett eller flera vinnande val garanterar en avkastning. Tio satsningar på £10 vid tre utfall vid 2/1 kan potentiellt ge dig £74.

Runner

Detta är ett väldigt enkelt koncept. Med hänvisning till häst- eller vinthundkapplöpning betyder det bara ett djur som äger rum i ett lopp. Om den gör det så är det en löpare.

S

Sharp

En skarp är någon som kan alla vinklar, har en ganska stor disponibel inkomst, och kan se en bra satsning på en mils avstånd. De är professionella spelare, som sätter sina egna odds och försöker hitta ett försprång gentemot bookmakern.

A man looking sharp next to a horse racing

Specialspel

Det finns två betydelser av ordet specialerbjudanden. För det första finns det bredare begreppet, som syftar på evenemang du kan spela på utanför sportvärlden. Dessa kan inkludera tv-specialer, politik och till och med nyhet. Dessutom kan du också ha sportspecialer, som hänvisar till vad inom den sporten som inte anses vara dina vanliga spel – som att satsa på en tennisspelare för att bryta hans racket.

Television Academy Awards Politik Lotto Musik Övrigt
X Factor Winner Bästa bild Folkomröstningsresultat Rakt Jul nr.1 Vit jul
Vinnare av Strictly Come Dancing Bästa skådespelare Val Specials 1:a balen Eurovision Song Contest Nobelpriset
Dancing on Ice Vinnare Bästa skådespelerska Datum för borttagning 1:a bollfärgen Mercury Prize-vinnare Royal Baby Name
Game of Thrones Leader Bästa regissör Nr. of Seats Bonusboll Grammyvinnare Turner-pris
Great British Bake Off-vinnare Bästa manus Nästa ledare Lägsta dragna bollen Triple J Hetaste 100 Nästa James Bond

Spread Betting

Spread betting syftar på vadslagning på riktningen något kommer att röra sig i snarare än på resultatet av en händelse. Det kan syfta på var en marknad kommer att röra sig i ekonomisk mening, och gäller även över- och underspel. Därför om du satsar på att en fotbollsmatch kommer att vara över 2,5 mål är det en spridningssatsning eftersom du inte satsar på ett visst resultat utan att antalet mål kommer att vara över en viss nivå.

Super Heinz| ||804

The definitionen av super heinz finns i vår specifika ordlista för hästkapplöpningar.

T

Tic -tac

Detta syftar på de traditionella handsignalerna som var så vanliga förr i tiden på hästkapplöpningsbanan. Detta är för bookmakers att kommunicera oddsen för vissa hästar utan att låta spelaren räkna ut det. Baserat på traditionen med cockney rimmande slang, är det inte så vanligt nu på grund av framväxten av mobilteknik. Ändå finns många av termerna kvar. Till exempel, Burlington Bertie hänvisar till 100-30.

Diskanter

En diskant är en satsning med tre val där alla tre valen måste vinna för att få en avkastning. Säg att du backar häst ett på 2/1, häst två på 5/1 och häst tre på 7/1, de kombinerade vinsterna från en satsning på 5 £ skulle vara £715.

Trixie

We have defined trixie för dig över på vår hästkapplöpningsordlista.

U

Underdog

An underdog is somebody or a group of people who are generally expected to fail. Betting on them will give you much better odds than the favourite. It comes from the dog fighting, its first meaning “the beaten dog in a fight.”

Exempel:"En av de berömda berömda underdoghistorierna är att Danmark vinner Euro '92. De kvalificerade sig inte ens ordentligt till tävlingen förrän Jugoslavien diskvalificerades på grund av inbördeskrig. Med bara en veckas varsel lyckades de få ihop laget och lyfta trofén, till och med slå Tyskland i finalen!”

UK Gambling Commission

The UK Gambling Commission ansvarar för reglerar allt spelande som äger rum i Storbritannien. Det är en statlig organisation som utfärdar licenser till operatörer och utreder allt illegalt spelande. En bookmaker behöver en brittisk spelkommissionslicens för att kunna bedriva verksamhet i Storbritannien. För att ta reda på mer, besökUK Gambling Commission.

V

Value Bet

A value bet är ett där oddsen som erbjuds av bookmakern anses representera en sannolikhet som är mindre än den som faktiskt inträffar. Det handlar om att göra din research så att du kan räkna ut att de faktiska oddsen för att något ska hända är högre än vad bookmakern erbjuder. När du har placerat en värdesatsning har du ett försprång över bookmakern.

W

Wise Guy

En klok kille, även känd som en skarp, är någon som förmodligen vet mer om spelande än du. Allt taget är han i grunden en professionell spelare.

A wiseguy banking the money off his latest bet

Y

Yankee

Uppkallad efter en amerikansk soldat som tjänade mycket pengar på en satsning med fyra val , en yankee består av 11 satsningar: sex dubblar, fyra trippel och en fyrfaldig ackumulator. Det har potential att vinna spelaren mycket pengar: 11 £1 spel till oddset 2/1 kan ge dig £232.

Varför är sportspelsvillkoren viktiga?

Termer för sportvadslagning är mycket användbara när det kommer till sportspelsvärlden. De kan hjälpa människor att förstå vilka typer av vad de har använt, förstå de tekniska termer som är ingrodda i kulturen och veta vart de ska vända sig om de har några spelproblem. Vad vi hoppas att dessa villkor gör är att faktiskt ge dig några idéer för vilka typer av satsningar du vill göra, och även hur du kan förbättra dessa satsningar. Om detta har inspirerat dig att börja betta idag, varför inte ta en titt på våra favoritspelbolag som vi har inkluderat nedan?

888sport betting on mobile and tablet
  • många marknader
  • bra erbjudanden i spelet
  • dagliga kampanjer
ESSAIBASLicensierad av:Govt. of Gibraltar