Champions League-final – lag, odds och spelare att titta på

Champions League-finalen på lördag är en kamp mellan Storbritannien och Manchester City som möter Premier League-rivalerna Chelsea. Pep Guardiola kunde leverera en diskant, med Premier League och Ligacupen redan i bagaget. För Chelsea är detta deras enda chans till silver, efter att ha förlorat i FA-cupfinalen i år.

Champions League final

Manchester City Spela Chelsea i Champions League-finalen

Champions League är höjdpunkten av klubbfotboll, och bonusen för neutrala i år är att vi är garanterade en vinnare från England. Champions League-trofén är den enda som saknas under Pep Guardiolas tid i klubben, medan Thomas Tuchel kan få legendarisk status i klubben efter bara en halv säsong i klubben. Häng med oss ​​när vi diskuterar båda klubbarnas chanser.

Triumf skulle vara uppdraget fullbordat för Guardiola

Sedan han tog över tyglarna i Manchester City 2016 är Champions League den enda som saknas. Under sina fem år har han tagit tre Premier League-titlar, en FA-cup, fyra ligacuper och ett par vinster i välgörenhetsskölden. Men trots denna framgång är det denna trofé som City-ägaren Mansour bin Zayed Al Nahyan vill ha, vilket garanterar att City är bland eliten.

Det har redan varit en otrolig säsong för City. Men en långsam start i ligan fick dem att tappa tidiga poäng mot Leicester (2-5), Leeds (1-1), West Ham (1-1), Liverpool (1-1), Manchester United (0-0) och West Brom (1-1). Denna långsamma start innebar att mycket av uppmärksamheten låg på olika klubbar som ledde tabellen, inklusive Chelsea, Liverpool, Manchester United och Tottenham.

City gick sedan på en vinstserie för femton matcher, som slutligen avslutades av grannarna United på Etihad i början av mars. Vid det laget var det bara en tidsfråga innan de tog titeln. Även om det förståeligt nog sjunker i ligan när titeln avgörs, kommer City-fans kanske att vara oroliga över den senaste formen. De tre förlusterna på sju matcher i slutet av säsongen är lika många som de förlorade under den tidigare trettioen.

I Champions League hade City en ganska enkel första knockoutomgång och slog Borussia M. Gladbach 3-1 över de två benen. De mötte en annan tysk klubb i nästa omgång och slog Borussia Dortmund med 2-1 hemma och borta. City slog PSG i semifinalen och vann med 2-1 i Paris i den första omgången innan en fantastisk 2-0 i den andra.

Spelare att titta på: – Kevin De Bruyne har en fantastisk Champions League-kampanj. Tre mål och fyra assist på sju starter. 11/5 att göra mål när som helst verkar bra värde; att göra två poäng @14/1 är också värt att överväga. Ilkay Gündogan är också värd en titt för att göra mål när som helst @2/1.

Kan Tuchel ta Chelsea till nästa nivå?

En av säsongens berättelser är just det faktum att Chelsea utmanar om Champions League-trofén. Roman Abramovichs riskabla beslut att hoppa av klubblegendaren Frank Lampard och välja Thomas Tuchel har gett otroliga utdelningar. Chelsea kan vara bara ett par dagar från att ta det största priset i klubbfotboll.

Tuchel anpassade sig snabbt till Premier League och gick 14 matcher innan han smakade nederlag. Ett läckande försvar var snart galvaniserat, och Blues skulle bara släppa in tretton mål på sina första tjugosju matcher. En säsong som såg ut att gå mot katastrof ställdes på huvudet med Chelsea i topp fyra, en FA-cupfinal och en Champions League-final mot City.

Chelsea förhandlade fram en potentiellt knepig första knockoutomgång mot Atletico Madrid; en 1-0 vinst i den första omgången var avgörande i en 3-0 sammanlagd seger. De slog Porto med samma poäng i nästa omgång. Deras Champions League-chanser såg välbalanserade ut i semifinalen efter oavgjort 1-1 i den första matchen, men mål från Timo Werner och Mason Mount såg dem förbi Real Madrid.

Chelsea, ungefär som City, gå inte in i det här spelet i den bästa formen. Sedan de slog City i ligaspelet dem emellan i början av maj har Chelsea förlorat tre av fyra matcher. En av dessa förluster var i FA-cupfinalen, där Leicester tog pokalen med en 2-1 vinst.

The Blues har tur att deras förhoppningar om en Champions League-plats inte vilar på den här matchen.De förlorade med 2-1 mot Aston Villa den sista dagen av Premier League-kampanjen. Men Leicester förlorade också, vilket innebär att en topp fyra-plats garanterades innan denna final.

Spelare att titta på: – Mason Mount utvecklas till en otrolig spelare, och det skulle Det är inte en överraskning att se 22-åringen på resultatlistan. 4/1 verkar bra värde. Timo Werner verkar också värt ett rop @ 3/1, han kan ändå bli en hjälte efter en likgiltig säsong.

Eftersom det inte finns någon press på den här matchen för Chelsea, kan det passa Blues. Vid 7/2 är de underdogs men har ett bra senaste rekord mot sina motståndare. City @ 17/20 är starkt gynnade, men de har också pressen av att detta är deras första Champions League-final någonsin. Oavgjort @ 12/5 är också värt att överväga.

Champions League-finalen mellan Manchester City och Chelsea kommer att visas på BT Sport 1. Avspark är 20:00.

Similar Posts