Flutter avslöjar en ny 15 miljoner punds innovations- och teknikhub

Flutter Entertainment har officiellt öppnat ett nytt innovations- och teknologinav för £15 miljoner i Yorkshire. Byggnaden i Leeds täcker över 136 000 kvadratfot och gör det möjligt för alla 1 7000 anställda att arbeta under samma tak för första gången.

office building

Flutter avtäcker nytt tekniskt nav ©Pixabay|| |23.

Flutter Entertainment, the owner of UK-facing brands including Paddy Power, betfair, Pokerstars and Sky betting & gaming, has officially opened its new 136,000 sq ft technology and innovation hub.

The office in Leeds, located at 4 Wellington Place and affectionately titled 4 WP, was designed by the well-renowned British architect company TSK. The office space is spread over eight floors and allows Flutters different divisions, product development, software engineering, research, and customer insight initiatives teams, to work together under the same roof.

Byggnaden kommer också att vara basen för Sky Betting & Gamings (SBG) "Skills Academy", som företaget marknadsför som ett "Kickstarter"-program som liknar regeringens program. Syftet med programmet är att ge ungdomar "möjligheter för dem som behöver dem mest samtidigt som de bygger en framgångsrik, hållbar och inkluderande verksamhet."

Michael Afflick, Brand, Creative & Sponsorship Director på Sky Betting and Gaming, sa att byggnad känns inte som att arbeta på ett kontor. Han sa: "det jag verkligen är mest exalterad över är att vi har ett utrymme som inte känns som ett callcenter, det känns inte som ett kontor, det känns som ett utrymme jag kan komma in och vara kreativ. Om jag vill kan jag arbeta tyst; om jag vill kan jag verkligen arbeta hur det passar mig.”

Scott Langshaw, projektdirektör på TSK, sa: Projektet vid den tiden var det största projektet i Yorkshire, på strax under 136 000 kvadratfot, en storskaligt projekt av den storleken mitt i en pandemi, i ett sådant snabbspårsprojekt var naturen en utmaning. Och det var en utmaning som hela uppgiften ett team var redo för”

Langshaw förklarade också utmaningarna med att slutföra det här projektet under en global pandemi och de steg de tog. "Eftersom det var väldigt snabbt spår togs beslutet att köra alla åtta våningarna samtidigt. Och eftersom vi befann oss i djupet av en pandemi vid den tidpunkten, och på grund av uppenbarligen TSK:s och kundens hälso- och säkerhetsmedvetna natur, bestämde vi oss för att dela upp projektet i mindre bitar. Så detta skulle hjälpa till att kunna arbeta igenom projektet snabbare.” förklarade Langshaw.

“Det gav oss bättre kontroll och hantering på plats. Och det gav inslag av COVID-bubblor.”

”Så skulle det ha varit ett utbrott på plats, snarare än att påverka hela projektet på åtta våningar, kunde vi fokusera på att hantera de mindre små projekten .“||41

“And we also engaged with our appointed and nominated COVID Manager logistics manager.“

“Och på grund av hur vi hanterade det och planerade i förväg tog han hand om de 150+ operatörer som är på plats dagligen.“||45

“Thankfully, because it was well managed, we didn’t have any COVID outbreaks on site.” He added.

Varje våning i den nya byggnaden kommer att fylla en separat funktion. Dessa inkluderar; forumutrymme, mötesrum, presentationsrum, fokus, lounge och sociala ytor.

De sociala ytorna är belägna i mitten av varje våning med alla kontors- och mötesrumsutgångar som leder in till sociala ytor.

Trots att Flutter investerat 15 miljoner pund i byggnaden, är Flutter angelägen om att fortsätta med en hybridmodell och har investerat 1 miljon pund i videokonferenser och audiovisuell utrustning för att göra det möjligt för fjärr- och kontorsbaserade anställda att gå med i den så- kallas "kvarter" för varje driftsavdelning.

Investeringen i konferensutrustning gör det också möjligt för anställda från olika länder att delta i möten. Vid sidan av Leeds har Flutter även kontor i Sofia i Bulgarien och Indien.

Du kan se en video av den nya 4 WP-byggnadenvia TSK-gruppens hemsida.

Liknande inlägg