John Coleman lämnar Microgaming Post

Den mångårige Microgaming-vd:n John Coleman kommer att lämna sin post på företaget i slutet av året. Coleman, den tidigare finanschefen, har tillbringat sjutton år hos spelleverantören.

exit from building

Microgamings VD avgår ©Pixabay.

iGaming software supplier Microgaming has confirmed that its CEO John Coleman will step down from his role with the company on 31 December.

Coleman började på Microgaming som finanschef 2004 innan han tog rollen som VD i juni 2018.

I ett drag som speglar Colemans egen resa inom företaget kommer Microgaming att främja inifrån kommer operativ chef Andrew Clucas att ta över rodret i slutet av året.

När Coleman pratade om hans avgång från företaget han hade spenderat så länge med, sa Coleman att han var hedrad över att ha arbetat med dess "otroliga verksamhet och människor".

"Efter 17 år på företaget är det här en naturlig tid för mig personligen att ge mig ut på nästa äventyr.

“Microgaming har en stark ledarskapsstruktur på plats och en spännande framtid framför mig, och jag är glad att tillkännage Andrew Clucas som min efterträdare. Andy är en briljant kollega, vän och ledare, och jag är övertygad om att han kommer att styra Microgaming till nya framgångar”, tillade VD:n.

Innan han kom till Microgaming tjänstgjorde Clucas i Royal Air Force i 18 år och fick 2005 befordran till vingbefälhavare; han tilldelades också en MBE det året.

Han gick med i Microgaming efter att ha lämnat RAF och tog upp rollen som Senior Manager, Corporate Affairs. Hans övriga roller i företaget inkluderar; Head of Poker (6 månader), Head of Regulation (1 år två månader), Head of Business Development & Sales (5 år, fyra månader), direktör för Quickfire och Land-based (1 år, fyra månader).

Andrew Clucas hyllade Colemans roll i att forma verksamheten medan han var VD. Han sa, "John har varit en enastående ledare och ambassadör för verksamheten i nästan två decennier, och jag kan inte berömma honom tillräckligt högt för hans många prestationer och bidrag," förklarade Clucas.

"Jag är glad över att ta upp manteln från honom – att bli utsedd till VD för Microgaming är en otrolig ära, och jag tänker leda verksamheten med samma passion och engagemang”, tillade han.

Beslutet för Coleman att kliva av nedgången kommer vid en övergångstid för företaget efter att företaget slöt ett avtal om att sälja sin Quickfire-distributionsverksamhet till Games Global.

Microgaming lanserade Quickfire-verksamheten 2010 och den består av en egenutvecklad speldistributionsplattform. Den släpptes för att förbättra webbläsarbaserat spel för onlinekasinon. Quickfire-plattformen växte till att bli en av branschens största plattformar för "instant-play"-spel.

Affären innebär att Games Global förvärvar en katalog med mer än 3 000 spel och ett nätverk av 260 befintliga business-to-business-kunder, som driver nästan 1 000 spelvarumärken.

Games Global CEO Walter Bugno sa att affären skulle hjälpa företaget att bli en ledande aktör inom iGaming-innehållsdistributionsarenan. Bugno sa: "Vi ser en mycket levande spelmarknad för närvarande över hela världen, med många nya reglerade marknader som kommer online.

"Skapandet av en ny storskalig oberoende leveranskedja som Games Global kommer att bli , har inte setts på många år.

“Vi är fast beslutna att leverera en produkt- och tjänsteutbud i världsklass som i slutändan kommer att förbättra slutanvändarens spelupplevelse och bidra till att driva våra kunders företag.

"Vi är oerhört glada över de kommande möjligheterna och kommer outtröttligt att arbeta för att uppnå de betydande möjligheter som ligger framför oss." The Games Global CEO lade till.

Liknande inlägg