Greyhounds: Warzone Tom och Crayford, en Gold Collar Match

Med bara en omkrets på 334 meter är Ladbrokes-ägda Crayford Greyhound Stadium en av de tightaste greyhoundbanorna i världen.

Greyhounds racing at Crayford.

Crayfords skarpa krets arrangerar Gold Collar denna vecka. ©GettyImage

På andra sidan jordklotet, i Hobart, Tasmanien, kommer Ladbrokes att sponsra nästa månadsHobart Thousand. Denna bana, som arrangeras på Hobart Greyhound Racing Club, Elwick Park, har en standard tävlingsdistans med två kurvor på 599 meter. Viss skillnad.

Ferdinand Boy, en 32-faldig vinnare med nästan 190 000 £ i prispengar, kommer att bli den som ska slås under i december. Men på förhand, tillbaka i nöd, har£10 000 Ladbrokes Gold Collar en ännu starkare favorit.

Warzone Tom är jämna pengar med banägaren ochsponsorer för att ta denna sexböjda 540-meterstävling. Det är ett lågt pris med tanke på hur allvarliga Crayford-böjningarna är och det betydande faktum att den Liz McNair-tränade hunden ännu inte har tagit sig till finalen.

Två semifinaler kommer faktiskt att köras vidKent circuit on Saturday morning. Den första, med Warzone Tom, är beräknad till 11.24. Den andra semifinalen, ett lopp som innehåller tävlingens andra favorit, Gymstar Elusive, är planerad till 12.09. De tre första i varje lopp kvalificerar sig för avgörandet.

Guldkragentävlingen arrangerades första gången 1933Catford Greyhound Stadium. Den hölls där i 70 år utan ett fyraårigt avbrott orsakat av andra världskriget.

Förvänta Tom att slå igenom

Om den första semifinalen kördes i galopperande Hobart spår, Warzone Tom skulle vara en bevisad odds-on-favorit. Crayford är knepigare men baserat på tider i första omgången har han fortfarande det tydliga måttet på sina rivaler. Två av dem vann hela vägen.

Warzone Tom hade intelyxen av en klar passage i sitt kvalheat. Han tappade fotfästet två gånger runt de inledande kurvorna och hade ont om utrymme när han utmanade om ledningen vid den femte kurvan.

Den sällsynta blåfärgade hunden ärobesegrad i alla tre startar på Crayford och har visat exceptionella banfarkoster. Han har en medelseedning men är lika skicklig på att starta och tävla brett.

Med tanke på att han går från trap 6 på lördag och är säker på en annan användbar traplottning om han går vidare till finalen, dettasnabb hund kan inte motsättas i ante-post bettinglistorna som finns på de bästagreyhound bookmakersajterna.

Young Ben the Saturday Tip

Naturligtvis kommer Warzone Tom att ha långa odds på att ta sin Gold Collar-semifinal ochsjunde loppsvinsten från åtta starter på lördag morgon.

Menandra semifinalen är en vidöppen affär.Gymstar Elusive, tvåan i Romfords Champion Stakes-final, kommer sannolikt att gå ut som favorit.

MenBens Lad, racing from trap 6 is our fancy. Bara veckor efter valpstatus har denna vinthund vunnit fyra av sina sju starter under hela livet. Imponerande grejer med tanke på att han gjorde sin debut i början av september och aldrig har tävlat i en graderad tävling.

När Bens Lad landade sitt första heat i Gold Collar var det hans försök till en sexböjning resa. Han gjorde också sin debut för den lokala Crayford-tränaren Julie Luckhurst. Dessa faktorer tyder på att han bara kan förbättra sin framgång i första omgången.

Rekommenderade spel:

  • Ante-Post/Outright: Warzone Tom 1/1Ladbrokes
  • 12.09 Lördag: Bens Lad

Liknande inlägg