Twitter tips om potentiella framtida sportspelspartnerskap

Twitter har avslöjat att det är öppet för möjligheten att samarbeta med ett sportspelföretag för att erbjuda möjligheten att placera spel på sin plattform . David Herman säger att företaget för närvarande undersöker alternativen.

Twitter logo

Twitteranvändare kan satsa ©Pixabay.

Twitter pratar nu om sportspel, och avslöjar att man undersöker möjligheten att samarbeta med officiella sportspelspartners i syfte att erbjuda vadslagningsmöjligheter på den sociala medieplattformen.

Det San Francisco-baserade teknikföretaget undersökte hur man kunde utnyttja vertikalen när senior partner manager för amerikansk sport sa att han förväntade sig att sportvadslagning skulle bli ett stabilt och växande diskussionsämne på plattformen.|| |29

Speaking to Front Office Sports, David Herman, a senior partner manager for US sports at Twitter, drew parallels between the fast-paced nature of sports betting and Twitter and how new partnerships would make sense to develop.

Han sa: "Vi tror att Twitter är en plattform som spelar bra in i hasardspelsrelaterade konversationer. Vi är live. Vi är i realtid. Det är vad betting är. Vadslagning och hasardspel har länge varit en kärnkomponent i sportkonversationer på Twitter.

”Nu är saker och ting legaliserade, fler sportvadslagningsvarumärken kan vara annonsörer på Twitter än tidigare, och eftersom ligor är partner med officiella vadslagning operatörer, det blir mer synlighet och exponering dagligen”, tillade han.

Den snabbast växande delen av sportspel under de senaste tre åren har varit NFL-satsningar. Och 2021 kommer det att satsas omkring 1 miljard dollar på NFL-spel i slutet av året. En hel del av det kommer att vara på fantasisidan. Inlägg om USA:s högsta fotbollsliga, NFL och dagliga fantasysporter har ökat med 22 % och en ökning med 11 % jämfört med föregående år fram till september i år. Detta indikerar en engagerad och aktiv fanbas och en potentiell kundkälla i USA.

”Det finns många komplicerade komponenter för oss. Det finns bara vissa stater där det är lagligt än så länge, så vi utvärderar fortfarande utrymmet som helhet, tillade han.

29 amerikanska delstater plus District of Columbia har legaliserat sportvadslagning som det ser ut för närvarande. Ytterligare tre delstater – Maryland, Wisconsin och Nebraska – har antagit lagstiftning som tillåter laglig sportvadslagning. Ytterligare fyra delstater – Delaware, Nevada, New Jersey och Pennsylvania är andra delstater utan gällande lagstiftning, men de kan så småningom anta räkningar för sportspel.

Den sociala mediejätten har för närvarande ingen officiell sportspelspartner. Ändå sa Herman att plattformen var "öppen" för möjligheten att göra det möjligt för sina användare att lägga satsningar direkt på den. Herman tillade: "Vi letar konsekvent efter nya sätt att förbättra användarupplevelsen, och någon gång, när det gäller vadslagning, kan det vara bra.

Twitters öppenhet för onlinespel skiljer sig från världens mest populära live-videoströmningsplattformen Twitch. Twitch i augusti överraskade många i branschen genom att förbjuda innehåll, inklusive länkar och hänvisningskoder som relaterar till onlinespel.

Förbudet, som omfattade roulette, tärningar och slotspel, innebar att många affiliates som hade använt plattformen för att annonsera inte längre kunde göra det.

Många analytiker tror dock att Twitch agerade innan det tvingades göra det. Denna uppfattning bildas eftersom det enligt de nuvarande riktlinjerna för Advertising Standards Agency (ASA), tröskeln för att bestämma medias lämplighet för reklam, finns en hård gräns på 25 % av publiken kan vara under 18 år.

Aktuell statistik visar att den nuvarande siffran är 20 %, vilket sannolikt kommer att öka med många ungdomar som använder plattformen för att streama sin speltid.

Liknande inlägg